Andaluzija - Portugal / Maroko / Giblartar
 
Garantirani polasci za 2018. god.
 
Datumi: 18.-25. 10. /
 
Trajanje programa: 8 dana
 
Vrsta programa: Avionsko putovanje / Velike ture /
 

EVORA - SEVILLA - CORDOBA - GRANADA – ALHAMBRA –  MALAGA – CADIZ - LISABON


Živa, pomiješana kultura Andaluzije, može se osjetiti u svakom kutku regije. Njegova povijest potekla je od mnogih civilizacija koja su se naseljavala u različitim vremenskim točkama i oblikovali je u mjesto bogato umjetnošću, fluidnošću i mješovitim identitetom.
 

 
FIRST MINUTE

CIJENA: 6.490,00 kn6.890,00 KN

 
 

Informativne cijene ulaznica

Evora - Kapela Kostiju 3 €
Evora - Katedrala 4 €
Sevilla - Katedrala 9 €
Cordoba - Mezquita 10 €
Cadiz - Katedrala 5 €
Cadiz - Torre Tavira 6 €
Lisabon - Torre De Belem 7 €
 
 
Rezervacija

1. dan - ZAGREB / LISABON / EVORA

(SPLIT/DUBROVNIK - mogućnost doplate za vezani let)

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u 6:00 sati, kod šaltera informacija. Let zrakoplovom Croatia Airlines u 07:50 sati, s dolaskom u Lisabon u 10:10 sati. Po slijetanju u Lisabon slijedi vožnja autobusom do Evore, grada u portugalskoj regiji Alentejo, poznatog po gastronomskoj ponudi i nasadima hrasta plutnjaka. Šetnja i razgled stare gradske jezgre: katedrala, crkva sv. Franje s kapelicom od kostiju, Dianin hram. Cijeli povijesni dio Evore se nalazi pod zaštitom UNESCA, kao grad muzej. Nastavak vožnje do Seville. Smještah u hotel. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

2. dan - SEVILLA / REAL ALCAZAR

Doručak. Odlazak na razgled kraljevske palače Real Alcazar - nekadašnje palača maurskih vladara, koja se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne baštine, često opisivana kao „raj na zemlji“. Slijedi razgled grada pješice: Plaza San Francisco, Gradska vijećnica, park Marie Luise, Placa de Espana, katedrala Santa Maria de la Sede u kojoj se nalazi najveći oltar na svijetu, načinjen od dvije tone zlata, te grob Kristofora Kolumba. Katedralu krase slike velikih španjolskih majstora Zurbarana i Goye, te toranj Giralda, simbol grada. U večernjim satima slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada, uz mogućnost odlaska na flamenco show. Noćenje

3. dan - Sevilla / Cordoba / Granada

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja autobusom do  Cordobe, prijestolnice maurskog kalifata  El Andalus. Po dolasku šetnja slikovitom židovskom četvrti Judeira i razgled simbola grada i čuda islamske arhitekture - čuvene Mezquite, katedrale koja je nekoć bila najveća džamija na svijetu. Nastavak vožnje do Granade. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

4. dan - Granada / Alhambra / Malaga / Algeciras

Doručak. Odlazak na razgled Alhambre, najznačajnije i najočuvanije arapske palače iz 13. st., jedinstvenog primjera maurske arhitekture na europskom prostoru (doplata na licu mjesta). Slijedi nastavak razgleda Granade:

(Katedrala Capilla Real - Kraljevska Kapela, s grobnicom Kraljice Isabelle i Kralja Ferdinanda, jednih od najznačajnijih vladara Španjolske)
U poslijepodnevnim satima polazak prema Gibraltaru. Kraće zaustavljanje u Malagi, najvećoj andaluzijskoj luci i rodnom mjestu Pabla Picassa. Nastavak vožnje i smještaj u hotel u Algecirasu. Noćenje.

5. dan - Algeciras (fakultativni izlet brodom Tanger) / Algeciras

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet brodom u Maroko (za izlet u Maroko potrebna je putovnica). Plovidba brzim brodom do Tangiera (1 sat vožnje). Slijedi razgled Tangiera autobusom i pješice, u pratnji lokalnog vodiča: svjetionik Cap Spartel, Herkulove špilje, Sultanova palača, tvrđava Kasbah, stari grad – Medina. U izlet je uključen i ručak u tipičnom marokanskom restoranu i slikanje s devama kod pustinjskih dina. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i lokalnih proizvoda na  tržnici - souk. Povratak brodom u popodnevnim satima. Slobodna večer za šetnju Algecirasom Noćenje.

6. dan - Algeciras / (Fakultativni izlet Gibraltar) / Cadiz

Doručak. Odlazak na razgled Gibraltara, britanskog prekomorskog teritorija, smještenog iznad Gibraltarskih vrata, tjesnaca koji odvaja Atlantski ocean od Sredozemnog mora, i Europu od Afrike. Gibraltar, poznat pod imenom „The Rock“, prostire se na površini od 6,5 km2. Vožnja mini busevima strmom cestom do vrha stijene, uz usputno zaustavljanje kod Europa Pointa, najjužnije točke Gibraltara, s prekrasnim pogledom na Afriku i Maroko. Slijedi posjet špilji sv. Mihovila, prekrasnom podzemnom kompleksu špilji, te vožnja do poznatog rezervata majmuna. U povratku slijedi vožnja kroz stari grad Gibraltar. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje do Cadiza, jednog od najstarijih gradova u jugozapadnoj Europi. Šetnja uskim uličicama do trga San Antonio, čije palače s izbočenim željeznim ogradama na balkonima podsjećaju na Havanu, katedrale i najznačajnijeg spomenika grada Torre Tavira, s čijeg se vrha pruža pogled na cijeli grad i jednu od najpoznatijih španjolskih obala Coste de la Luz. Smještaj u hotel u okolici Cadiza. Noćenje.

7. dan - Cadiz / Obala Algavre / Lisabon

Doručak. Vožnja autobusom do predivna obale Algarve na jugu Portugala, poznate po iznimno lijepim zlatnim plažama, čudesnim stijenama, toplom moru i malim slikovitim selima. Zaustavljanje u priobalnom mjestu u okolici Faroa, najpoznatije portugalske turističke destinacije. Šetnja obalom Atlantskog oceana i slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje prema Lisabonu. Smještaj u hotel. Odlazak pješice i javnim prijevozom u večernju šetnju gradom: trg Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, trg Rossio,  četvrt Baixa - središte grada, dizalo Santa Justa, trgovačka ulica Rua Augusta, trgovački trg Praça do Comércio sa slavolukom i spomenikom kralju Joseu I, Lisabonska katedrala. Predlažemo zajednički odlazak na večeru uz fado program. Noćenje

8. dan - Lisabon / Zagreb/Split/Dubrovnik

Doručak. Transfer autobusom do zračne luke u Lisabonu. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa u 10:55 sati. Dolazak u Zagreb u 15:05 sati.

Datum putovanja First/Last minute cijena Redovna cijena Doplata za 1/1 sobu
03.-10. 05. 6.490 kn 6.890 kn 1.990 kn
24.-31. 05. 5.990 kn 6.390 kn 1.790 kn
18.-25. 10. 5.990 kn 6.390 kn 1.790 kn
“Povucite lijevo-desno za pregled cijele tablice”
 
First minute cijena
 
Vrijedi za uplate do 60 dana prije putovanja ili do popunjenja mjesta.
Obavezna doplata
 
Pristojbe zračnih luka
1.190,00 KN
Doplata
 
Jednokrevetna soba
1.590,00 KN
Vezani let iz Splita i Dubrovnika od:
420,00 KN
Popust
 
Odrasla osoba 5% popusta na pomoćnom ležaju, dijete do 12 godina 10% popusta na pomoćnom ležaju.
Fakultativna ponuda izleta
 
(plaćanje na licu mjesta, prijava u agenciji prilikom rezervacije)
• Sevilla - Real Alcazar 25 € ulaznica, lokalni vodič i slušalice
• Granada - palača Alhambra i vrtovi Generalife 35 € ulaznica, slušalice i razgled u pratnji lokalnog vodiča (ulaznice se kupuju na licu mjesta prema raspoloživosti)
• Gibraltar - razgled mini busom u pratnji lokalnog vodiča - vidikovac, rezervat majmuna, špilje sv. Mihovila 30 € •
• Tanger - cjelodnevni izlet brodom s uključenim razgledima u pratnji lokalnog vodiča i ručkom 80 € •
Fakultativna ponuda večera
 
(plaćanje na licu mjesta, prijava u agenciji prilikom rezervacije)
• Sevilla Flamenco show s večerom 65 € •
• Lisabon Večera uz fado program 50 € Večera u 3 slijeda i piće uz fado program
 
Cijena uključuje:
 

• Prijevoz zrakoplovom Croatia Airlinesa na liniji  Zagreb - Lisabon - Zagreb •
• Voditelja putovanja •
• Smještaj u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama, na osnovi 7 noćenja s doručkom •
• Sve prijevoze i transfere autobusom prema programu •
• Sve razglede prema programu •
• Troškove organizacije i prodaje aranžmana •

Cijena ne uključuje:
 

• Zrakoplovne pristojbe •
• Ulaznice za kulturno - povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene
 kao uključene •
• Karte javnog prijevoza •
• Fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi •
• Napojnice •
• Putno osiguranje •

Prtljaga uključena u cijenu
1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg težine,

Obavezna doplata
Napojnice za lokalne vodiče i vozače 10 € po osobi
(plaćanje na licu mjesta).
Boravišna pristojba u Lisabonu 02 € po osobi i danu
(plaćanje na recepciji hotela). Djeca do 13 godina ne plaćaju boravišnu pristojbu.

Vremenske zone
Portugal -1 sat, Španjolska +0

Za izlet u Maroko potrebna je putovnica.
Putovnica mora važiti još minimalno 6 mjeseci od termina povratka. Za prijavu izleta potrebna ja kopija stranice putovnice sa osobnim podacima ili popunjen formular sa osobnim podacima: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj putnog dokumenta i rok valjanosti putnog dokumenta.

Strani državljani
dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.

Molimo da svakako provjerite ispravnost putnih isprava.
Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari. Nemojte nositi na put novčanice od 200 ili 500 EUR jer ih je gotovo nemoguće usitniti ili plaćati takvim novčanicama. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Za putovanje je potrebno 20 putnika.
Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora i jamčevno osiguranje kod Wiener osiguranja d.d., broj police 1501-00000637.
Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema Općim Uvjetima Onlie Turističke Agencije Granturisma.

 

TERMINI PUTOVANJA:

 
18.-25. 10.
 
GARANTIRAN POLAZAK
FIRST MINUTE
5990.00 KN
6390.00