London Deluxe
 
 
Datumi: 21.-25. 03. 2020. /
 
Trajanje programa: 5 dana
 
Vrsta programa: Avionsko putovanje /
 

Engleska je puna raskoši i tradicije ali nigdje drugdje nije tako živopisno negoli u Londonu. Glavni grad Ujedinjenog kraljevstva neprestano ima pogled u inovacije i rast u svojoj umjetnosti, arhitekturi, restoranima i hotelima.
„Nećeš nikada naći čovjeka, niti intelektualca koji želi napustiti London. Ne gospodo, kad se čovjek zasiti Londona, zasitio se i samog života, jer u Londonu je sve što život može priuštiti“
Samuel Johnson.

Hotel Ambassadorss 3***

 

CIJENA: 3.490,00 kn

 
 
Rezervacija

1. dan - ZAGREB - LONDON

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija (2. kat) u 12:30 sati. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba na direktnoj liniji za London Heathrow u 14.35 sati.  Nakon obavljanja carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela, po dolasku smještaj u sobe. Nakon kraćeg predaha, odlazak s voditeljem putovanja do Leicester squarea, središta zabave i noćnog života s poznatim kininima, kazalištima i restoranima. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan - LONDON

Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja u razgled Londona, ali putevima koje je J.K.R. odabrala za snimanje jednog od najgledanijih filmova na svijetu, riječ je o „Dječaku koji je preživio“ i koji je uspio nadvladati najmoćnijeg čovjeka Gospodara tame, "Onog čije se ime ne smije izgovoriti". Tijekom naše šetnje osim lokacijama gdje su se snimali filmovi ili od kud je J.K.R. dobivala inspiraciju vidjet ćemo neke od najznačajnijih znamenitosti Londona; Trafalgar Square, Scotland Yard, sjedište britanskog premijera u Downing Streetu, kraljevsku stražu na konjima, sve do Big Bena i Houses of Parliamenta. Slobodno vrijeme za ručak. Nakon ručka zajednički odlazak u Prirodoslovni muzej (Natural History Museum), koji čuva zbirku od oko 70 milijuna izložaka u pet glavnih zbirki: botanika, entomologija, mineralogija, paleontologija i zoologija. Ulazna dvorana Prirodoslovnog muzeja je veličanstvena i trenutno pruža dom 25 metara dugačkom kosturu plavog kita. Najpopularniji dio muzeja jest Galerija dinosaura, prostor u kojemu posjetitelji mogu saznati više o tim divovskim stvorenjima. Moguće je vidjeti različite kosture i modele, među njima i one poznatog T-rexa. (muzej je otvoren svaki dan 10-17 sati). Nakon muzeja odlazak na večeru i javnim prijevozom do Piccadily Circusa, West Enda središta zabave, kina, mjuzikla i crvenog tepiha na Leicester Squaru. Odlazak do poznate boemske četvrti Soho, stjecišta bogatog društvenog života, koja je svoj uzlet doživjela u 60-im godinama, u vrijeme Beatlesa, danas poznatija kao Chinatown. Nakon večere dan ćemo začiniti odlaskom na jedan od najpoznatijih mjuzikla u Londonu na Aladina ili slično. London je uz New York najpoznatiji grad po svojim mjuziklima, koje hrvatska scena još nije vidjela. Nakon mjuzikla zajednički odlazak u hotel. Noćenje.

3. dan - LONDON

Doručak. Danas gledamo London s visina, predlažemo vožnju panoramskim kotačem s kojeg se pruža veličanstveni pogled na grad i okolicu. Coca Cola London Eye je jedna od najposjećenijih gradskih znamenitosti i simbol ulaska Londona u 21. stoljeće. Naime, divovski panoramski kotač izgrađen je upravo kako bi se obilježilo novo tisućljeće. Romantična vožnja traje 30 min i sa 137 m visine doživjet ćete London na sasvim drugačiji način. Nakon vožnje odlazimo javnim prijevozom u Muzej prirodnih znanosti (Science Museum), glavni razlog dolaska u London. Znanstveni muzej broji više od 300 000 eksponata koji su podijeljeni po različitim temama kao što su povijest avijacije, medicina, matematika, računalstvo, automobilski i željeznički prijevoz, zrakoplovstvo, svemir itd. Muzej je interaktivan, a u najpoznatije eksponate ubrajaju se Stephenson Rocket, Puffing Billy, prvi mlazni motor i još mnogo toga zanimljivog. Ručak. Muzej je otvoren svaki dan 10-18  (zadnji ulaz u 17:15). Odlazak u posjet British Museum-u. Britanski muzej jedan je od najznačajnijih muzeja na svijetu i sadrži kolekcije povijesti i kulture čovječanstva. Zbirka od oko 8 milijuna eksponata sa svih kontinenata. Njegove antičke egipatske galerije posjeduju neka od najvrjednijih blaga, uključujući i poznatu Rosetta stone, pomoću koje je Jean-François Champollion uspio dešifrirao egipatske hijeroglife, dom je bisti faraona Ramzesa II., jednog od najmoćnijih vladara drevnog Egipta. Moći ćemo vidjeti egipatske mumije, mramorne ploče koje su nekad krasile Partenon u Ateni, Moai statue, jednu od mnogih s Uskršnjeg otoka, te eksponate s Afričkog kontinenta.  Sam muzej osnovan je davne 1753. godine s objektima iz privatne kolekcije fizičara i znanstvenika Sir Hansa Sloanea. Večera. muzej otvoren do 20:00. Zajednički povratak u hotel koji je udaljen 5 minuta pješice. Noćenje.

4. dan - LONDON

Doručak. Zajednički odlazak u posjet Buckinghamskoj palači koja je dom britanskih monarha preko 300 godina i u kojoj je prva živjela kraljica Viktorija. Danas u njoj živi kraljica Elizabeta II., sa svojim suprugom i drugim članovima obitelji. Glavna atrakcija palače je ceremonija smjene kraljevske straže, poznate po svojim živopisnim odorama. Nakon palače odlazimo pješice do Westminstera i odlazimo na poludnevni izlet brodom po rijeci Temzi do Greenwicha kojim prolazi nulti meridijan.  Tijekom vožnje vidjet ćemo glavne atrakcije Londona poput London Eye, Tower Bridge, Tower od London, The Shard, Shakespearovo kazalište – The Globe Theatre, Tate Modern galeriju, predivnu  katedralu St. Paul kojom dominira 108 m visoka kupola druga po veličini na svijetu nakon one Sv.Petra u Vatikanu. Tijekom vožnje plovit ćemo ispod mnogih Londonskih mostova od kojih je najpoznatiji Milenijski Most iznad kojeg su se Death Eaters spuštali na Trafalglar Square u filmu Harry Potter i Princ mješane krvi, vidjet ćemo školu koju je pohađao Daniel Redcliffe. Po izlasku s broda odmah ćemo "susresti" muzej na otvorenom i najpoznatiji jedrenjak na svijetu, Cutty Stark. Greenwich je poznat i po kraljevskim muzejima, najvećem pomorskom muzeju i opservatoriju.  Upisan je na UNESCO-vu listi Svjetske baštine,  zbog iznimno vrijednih povijesnih zgrada od kojih planiramo neke i posjetiti  i „fotkat“ ćemo se na nultom meridijanu. Slobodno vrijeme za ručak i u dogovoreno vrijeme, odlazak prema centru Londona. Slobodno vrijeme za osobne programe. Večera i individualni povratak u hotel. Noćenje.

5. dan - LONDON / ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak s voditeljem putovanja u muzej voštanih figura Madame Tussaud. Po svijetu ih je mnoštvo, ali muzej voštanih figura u Londonu je najpoznatiji . Slavni muzej osnovala je Marie Tussaud 1884. godine i od tada voštane skulpture slavnih osoba uveseljavaju posjetitelje. U muzeju se možete ‘fotkati’ s  Bradom Pittom, Angelinom Jolie, Kim Kardashian, Beyoncé, Cristianom Ronaldom, kraljevskom obitelji, posadom Star Wars-a ili Davidom Beckhamom. Doživjet ćemo iskustvo Sherlock Holmesa, najvećeg detektiva svih vremena, koji je bio slavan po tome što je svojim blistavim umom rješavao i ono nerješivo. Slobodno vrijeme za ručak i organizirani transfer za zračnu luku.
Let zrakoplovom na letu OU 491 za Zagreb u 16:50 sati. Dolazak u Zagreb u 20:05 sati.

Cijena aranžmana po osobi
 
3.490,00 kn
Cijene vrijede isključivo za dvokrevetne sobe.
 

Obavezna doplata
 
Za avio karte
1.190,00 kn
Fakultativna ponuda izleta
 
(obavezna prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta)
• Izlet u Greenwich krstarenje brodom po rijeci Temzi uz londonske spomenike do Grenwicha i natrag do Tower bridga 19 £ odrasli, 12 £ za djecu 5-15 godina •
• Kraljevska zvjezdarnica (Nulti meridijan) 15 £ odrasli, 9 £ djeca 5-15 godina •
• London Eye i 4D Cinema Experience 26 £ za odrasle, 21 £ za djecu 5-15 godina •
• Madame Tussauds uključujući Marvel 4D i Star Wars Expirience 29 £ za odrasle, 24 £ za djecu 5-15 godina •
• 7-dnevna karta javnog prijevoza 33 £ odrasli, 16,50 £ djeca 5-15 godina •
• Mjuzikl - Aladin od 30 £ paa nadalje (zavisno od raspoloživosti)
 
Cijena uključuje:
 

• Prijevoz zrakoplovom Croatia Airlinesa na redovnoj liniji Zagreb – London - Zagreb •
• Pratitelja putovanja •
• Smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s kontinentalnim doručkom •
• Transfer od/do zračne luke u Londonu •
• Jamčevno osiguranje organizatora putovanja •
• Troškove organizacije i prodaje putovanja •

Cijena ne uključuje:
 

• Zrakoplovne pristojbe •
• Putno osiguranje •
• Ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene •
• Karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje i troškove osobnih narudžbi •

Prtljaga uključena u cijenu
1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg težine, dimenzija 55 x 40 x 20 cm.

Javni prijevoz
7–dnevna karta javnog prijevoza u zoni 1&2 (7-Day Travel Card):
33 £ odrasli, 16,50 £ djeca 11-15 godina, djeca mlađa od 11 godina voze se besplatno u pratnji odrasle osobe koje posjeduje valjanu kartu.

Za putovanje je potrebno najmanje 20 prijavljenih putnika.
Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora i jamčevno osiguranje kod Wiener osiguranja d.d., broj police 1501-00000637.
Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema Općim Uvjetima Onlie Turističke Agencije Granturisma.

 

TERMINI PUTOVANJA:

 
21.-25. 03. 2020.
 
cijena po osobi
3490.00 KN