Rim
 
 
Datumi: 03.-06. 01. 2020. /
 
Trajanje programa: 4 dana
 
Vrsta programa: Avionsko putovanje /
 
 
FIRST MINUTE

CIJENA: 2.590,00 kn3.490,00 kn

 
 

Informativne cijene ulaznica

Koloseum 12 €
Rimski forum 12 €
Palatinum 12 €
Vatikanski muze 17 €
Sikstinska kapela 17 €
 
 
Rezervacija

1. dan: ZAGREB/SPLIT / RIM

(na polasku 5.10. DUBROVNIK)

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb, kod šaltera informacija u 13:00 sati. Polazak zrakoplova Croatia Airlines u 14:35 sati. Međuslijetanje u Splitu u 15:25 sati. Polazak zrakoplova iz Splita u 15:55 sati. (Na polasku 5.10. polazak zrakoplova iz Zagreba u 14:15 sati. Međuslijetanje u Dubrovniku u 15:15 sati. Polazak zrakoplova iz Dubrovnika u 15:50 sati). Po slijetanju zrakoplova u Rim u 17:05 sati, slijedi transfer autobusom do hotela, uz kraći panoramski razgled grada. Smještaj u hotel u centru grada. Nakon kraćeg odmora odlazak ne šetnju središtem grada: Piazza dela Republica, Piazza Barberini, Španjolske stube, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje. (Ukrcaj putnika u Splitu potrebno je najaviti kod rezervacije).

2. dan: RIM

Doručak. Odlazak na razgled grada pješice i javnim prijevozom: crkva Santa Maria Maggiore, crkva San Pietro in Vincoli gdje se nalazi grob Julija Klovića i Michelangelova skulptura Mojsija. Razgled nastavljamo šetnjom antičkim Rimom: Koloseum, Palatinum, Rimski forum, Piazza Venezia, Oltar domovine i spomenik Viktoru Emanuelu II, Piazza Navona s Fontanom četiri rijeke, Panteona – Hram svih bogova s čudesnom kupolom, bazilika Santa Maria Sopra Minerva. Slobodno vrijeme za večeru u jednom od tipičan rimski restoran u okolici Piazze Navona. Noćenje.

3. dan: RIM / VATIKAN

Doručak. Odlazak na razgled grada pješice i javnim prijevozom: Anđeoski most, Anđeoska tvrđava, Vatikan, trg sv. Petra s kolonadama. Razgled najveće crkve na svijetu, Bazilike sv. Petra, kojom dominira Michelangelova kupola. Svakako predlažemo uspon na čuvenu kupolu (320 stepenica) s prekrasnom panoramom cijelog Rima. U popodnevnim satima slobodno vrijeme za posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. U večernjim satima predlažemo odlazak do četvrti Trastevere, koja odiše pravom rimskom atmosferom, s tipičnim restoranima, barovima i uličnim zabavljačima. Noćenje.

4. dan: RIM / SPLIT/ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Predlažemo obilazak Koloseuma, Rimskog foruma i Palatina ili posjet Kapitolskim muzejima, skupini arheoloških muzeja smještenih u 3 palače: Palača konzervatora, Palača senatora i Nova palača. Transfer autobusom u 14:30 sati od hotela do Zračne luke u Rimu. Prijava na let za Zagreb. Polijetanje zrakoplova u 18:00 sati. Međuslijetanje u Split u 19:10 sati. Nastavak leta za Zagreb u 19:45 sati i dolazak u Zagreb u 20:40 sati.

Datum putovanja First minute cijena  Redovna cijena Doplata za 1/1 sobu
19.-22. 09. 2019. 2.890 kn 3.090 kn 790 kn
05.-08. 10. 2019. 3.290 kn 3.490 kn 790 kn
10.-13. 10. 2019. 2.590 kn 2.790 kn 790 kn
31. 10.-03. 11. 2019. 2.790 kn 2.990 kn 550 kn
03.-06. 01. 2020. 2.990 kn 3.190 kn 550 kn
“Povucite lijevo-desno za pregled cijele tablice”
 
First minute cijena
 
vrijedi za uplate do 30 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.
Obavezna doplata
 
Za pristojbe zračnih luka:
1.190,00 kn
Popust
 
Dijete do 12 godina 5% popusta na pomoćnom ležaju, odrasla osoba nema popusta na trećem ležaju.
 
Cijena uključuje:
 

• Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Split – Rim i natrag •
• Transfer autobusom Zračna luka u Rimu – hotel – Zračna luka u Rimu •
• Voditelja putovanja •
• Smještaj u hotelu 3* u centru grada, zona Stazione Termini •
• Smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom •
• Sve razglede prema programu •
• Jamčevno osiguranje, troškove pripreme i organizacije putovanja •

Cijena ne uključuje:
 

• Boravišnu pristojbu 4 € (po osobi i danu u hotelu, plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu) •
• Ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom
navedene kao uključene •
• Karte javnog prijevoza •
• Fakultativne sadržaje •
• Putno osiguranje •

Obavezna doplata za boravišnu pristojbu u Rimu:
4 € (po osobi i danu u hotelu)
Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu.

PRTLJAGA:
Na svim letovima Croatia Airlinesa putnik ima pravo ponijeti sa sobom u putničku kabinu jedan komad ručne prtljage do 8 kg, dimenzije do 115 cm (55x40x20 cm) i dodatno jedan manji komad osobne prtljage (npr. 1 žensku ručnu torbu ili 1 torbu za laptop ili 1 torbu za spise), te jedan komad predane prtljage do 23 kg, zbroja dimenzije do 158 cm.

Za Vatikanske muzeje i Sikstinsku kapelu predlažemo online kupovinu ulaznica na stranici:
https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do 
Za 3. dan boravka (subota) od 12:00 h ili kasnije. Online cijena 21 € (bez čekanja u redu).

Prilikom razgleda Rima koristi se podzemna željeznica.
Pojedinačna cijena karte 1,50 €

Rim: kako i kada besplatno ući u muzeje?
Svake prve nedjelje u mjesecu, a za Vatikanske muzeje svake posljednje nedjelje u mjesecu ulaz u muzeje u Rimu je potpuno besplatan. Novost od ove godine je tjedan kulture (la Settimana della Cultura) tijekom koje će rimski muzeji biti besplatni čak 5 dana zaredom!
Ministarstvo kulture i turizma Italije pokrenulo je inicijativu promoviranja kulture pa će tako mnogobrojni muzeji u Rimu nuditi gratis ulaz od 5. do 10. ožujka ove godine, a to bi se trebalo ponavljati svake godine.
Ova izvrsna vijest za sve ljubitelje povijesti i umjetnosti nadopuna je inicijative iz 2014. godine kada su kulturne institucije pod državnom upravom u Rimu dobile 1 dan mjesečno kada posjetiteljima ne naplaćuju ulaz u muzeje, galerije, arheološke iskopine, parkove i vrtove. Privatni muzeji izuzeti su iz toga pravila, dok su Vatikanski muzeji uveli gratis dan posljednje nedjelje u mjesecu.
Besplatan ulaz kod nekih institucija ipak zahtijeva raniju rezervaciju karata kako bi se izbjegle enormne gužve, primjerice u Galeriju Borghese.
Želi li pak besplatno posjetiti fascinantne Vatikanske muzeje, pripremite se na nepregledne redove. Navala u te muzeje je ogromna i u danima kada se ulaz naplaćuje pa možete samo zamisliti kako je kada je besplatan. Osim toga, tog dana muzej radi skraćeno, od 9 do 14 sati, a posljednji dozvoljen ulaz je do 12.30. Stoga je naš savjet ili da se dignete u 6 ujutro i zauzmete mjesto u redu s kavom i sendvičima u ruci ili da jednostavno preskočite besplatnu opciju.
Od ostalih besplatnih must-see lokacija koji se uvijek mogu besplatno razgledati su svakako Panteon ili Hram svih bogova u kojem ćete vidjeti najveću kupolu na svijetu izgrađena uporabom zidne konstrukcije, grob poznatog slikara Rafaela i oca domovine Viktora Emanuela II među ostalima.
Ulaz u baziliku svetog Petra također je besplatan, a prosječno vrijeme čekanja kreće se od 45 minuta pa sve do 2 sata, ovisno o dobu godine i danu (vikendom je najgore), no vrijedi posvetiti vrijeme za razgledavanje ove najvažnije katoličke crkve u kojoj vas čeka brojna djela (spomenimo samo Pietu od Michelangela), ali i grob apostola Petra.
Ulaz na kupolu odakle puca najbolji pogled na Vatikan i Rim posebno se naplaćuje: 10 eura za lift + stepenice te 8 eura samo za stepenice. Vrijedi dati 2 eura više da skratite put od 550 stepenica.
Ako ste klaustrofobični, penjanje na kupolu moglo bi vam predstavljati problem jest su stepenice jako uske i prostor je iznimno uzak. Prije svega pazite na zdravlje!

Za putovanje je potrebno najmanje 20 prijavljenih putnika.
Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća.
Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora i jamčevno osiguranje kod Wiener osiguranja d.d., broj police 1501-00000637.
Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema Općim Uvjetima Onlie Turističke Agencije Granturisma.

 

TERMINI PUTOVANJA:

 
03.-06. 01. 2020.
 
GARANTIRAN POLAZAK
FIRST MINUTE
2990.00 KN
3190.00