Sankt Peterburg Deluxe
 
 
Datumi: 23.-27. 06. /
 
Trajanje programa: 5 dana
 
Vrsta programa: Avionsko putovanje /
 

Pogledajte iz prve ruke bivši ruski glavni grad, čije su tajanstvene bijele noći i krivudavi kanali inspirirali književne divove poput Fyodora Dostojevskog i Nikolaj Gogola.

Petar Veliki ga izrađuje od nule iz močvare 1703. godine , kao Ruski "Prozor prema Europi", Sankt Peterburg je vidio više revolucije, ratnih i političkih intriga u 350 godina ili više, nego što su drugi gradovi svjedočili u tisućljeću. Ta povijest je očigledna na svakom koraku, od Aurora ratnog broda koji je signalizirao početak Boljševičke revolucije i mnogim drugim podsjetnicima na 900 dana nacističke opsade grada ...
Kada povratite svoj dah nazad, obidjite i legendarnu galeriju Hermitage.

Smještaj u hotel 3* u centru grada na poznatoj aveniji Nevski prospekt.

Izravni let Croatia Airlinesa iz Zagreba.

 
LAST MINUTE

CIJENA: 3.790,00 kn3.990,00 kn

 
 

Informativne cijene ulaznica

Tvrđava Petra i Pavla s katedralom 10 €
Katedrala sv. Izaka 9 €
Muzej Faberge 8 €
Krstarica Aurora 10 €
 
 
Rezervacija

1. dan - ZAGREB / SANKT PETERBURG

(SPLIT-ZADAR-PULA-DUBROVNIK - mogućnost doplate za vezani let)
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb, kod šaltera informacija u 12:50 sati. Prijava na direktan let zrakoplova Croatia Airlines za Sankt Peterburg u 14:20 sati. Po slijetanju u Sankt Peterburg u 18:00 sati, slijedi transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak u šetnju središtem grada i slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan - SANKT PETERBURG

(razgled grada)
Doručak. Odlazak na razgled grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku: (izmjeđu ostalog ističe se tvrđava Petra i Pavla sa katedralom, sa svojim veličanstvenim pozlaćenim šiljkom i u kojoj su pohranjeni posmrtni ostaci ruskih vladara:

U popodnevnim satima predlažemo jednosatno krstarenje brodom po Nevi. U večernjim satima predlažemo odlazak na folklornu predstavu „Feel Yourself Russian“ u Nikolajevsku palaču, sa tradicionalnim ruskim plesovima i pjesmama, uz šampanjac i zakusku ruskih jela. Noćenje.

3. dan - SANKT PETERBURG / PETERHOF / ERMITAŽ

(cjelodnevni izlet)
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet Peterhof – Ermitaž u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku. Vožnja autobusom do  Peterhofa, kraljevske palače Petra Velikog, kompleks palača, parkova i vrtova u versajskom stilu, a posebno je poznat po svojim fontanama. Slijedi vožnja do Ermitaža, jednog od najvećih i najljepših muzeja na svijetu. Najveći dio zbirke muzeja smješten je u Zimskom dvorcu, bivšoj  rezidenciji ruskih careva.  Vođeni razgled muzeja s više od 3 miliona umjetnina, među kojima se nalaze i djela Michelangela, Leonarda da Vincija, Rubensa, Rembranta, Vincenta van Gogha, Pabla Picassa i mnogih drugih. U večernjim satima predlažemo odlazak na neku od baletnih ili opernih predstava (Labuđe jezero, Boris Godunov, Uspavana ljepotica i dr.). Noćenje.

4. dan - SANKT PETERBURG

Doručak. Slobodan dan za vlastito istraživanje grada. Predlažemo posjet muzeju Faberge, u kojem je izloženo 9 Carskih uskršnjih jaja. Predlažažemo odlazak na razgled legendarne krstarice Aurora ili posjet jednom od mnogobrojnih muzeja u gradu. Uživajte u šopingu na Nevskom Propektu i isprobajte Rusku tradicionalnu kuhinju u jednom od mnogobrojnih gradskih restorana. Noćenje.

5. dan - SANKT PETERBURG / ZAGREB/SPLIT/ZADAR/DUBROVNIK/PULA

Doručak. Slobodno prijepodne. Odlazak iz hotela u 12:00 sati i vožnja autobusom do Carskog sela Puškin, poznatog po impresivnoj baroknoj palači, ljetnoj rezidenciji carice Katarine Velike. Razgled čuvene Jantarne sobe, ukrašene zlatnim listićima i slobodno vrijeme za šetnja prekrasno uređenim parkom. Nastavak vožnje do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 18:50 sati. Dolazak u Zagreb u 20:45 sati.

Last minute cijena po osobi:
 
3.790,00 kn
Redovna cijena aranžmana
 
3.990,00 kn
Obavezna doplata
 
Pristojbe zračnih luka
1.090,00 KN
Doplata
 
Jednokrevetna soba
990,00 KN
Vezani let iz Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule
Od 420 KN
Popust
 
Odrasla osoba 10% popusta na pomoćnom ležaju, dijete do 12 godina 20% popusta na pomoćnom ležaju.
Fakultativna ponuda izleta
 
(obavezna prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta)
Peterhof / Hermitage 85 € (min. 15 prijavljenih) Cjelodnevni izlet autobusom u pratnji lokalnog vodiča, s uključenim ulaznicama u Peterhof i Hermitage
Krstarenje Nevom 25 €
Folklorni show „Feel Yourself Russian“ i zakuska uz piće 70 € (min. 10 prijavljenih) – transfer i ulaznica
 
Cijena uključuje:
 

• Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Sankt Peterburg – Zagreb •
• Pratitelja putovanja •
• Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*, na osnovi noćenja s doručkom •
• Transfer zračna luka – hotel – zračna luka •
• Poludnevni razgled grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča •
• Izlet u Puškin s uključenom ulaznicom •
• Jamčevina i troškovi organizacije putovanja •

Cijena ne uključuje:
 

• Zrakoplovne pristojbe – obavezna doplata u agenciji 1.090,00 KN •
• Fakultativne sadržaje •
• Ulaznice •
• Troškove osobnih narudžbi i javnog prijevoza •
• Putno osiguranje •
• Viza za Rusiju •

Cijena javnog gradskog prijevoza
Pojedinačna karta 45 RUB
 Karnet za 10 vožnji 355 RUB
Službena valuta u Ruskoj federaciji
Ruska rublja (1 EUR ≈ 77 RUB, 1 HRK  ≈ 10 RUB)
Vremenska zona
Zagreb 12:00 h – Sankt Peterburg 13:00 h

Prtljaga uključena u cijenu
1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg težine, dimenzija 55 x 40 x 20 cm

Državljani Republike Hrvatske za putovanje u Rusiju moraju imat važeću turističku vizu.
Cijena izrade vize
Turistička viza za Rusiju 470 KN + 100 KN naknada za posredovanje. Hitni postupak (750 KN + 200 KN naknade) se pokreće kod rezervacija unutar 14 dana do putovanja.

Za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je
• Popuniti online upitnik s fotografijom, isprintati i osobno potpisati
• Fotografija u boji 3,5х4,5 cm s svijetlom pozadinom, s jasnim prikazom osobe s lica (en face), bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici)

• Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije prazne stranice.
• Policu zdravstvenog osiguranja koja vrijedi na teritoriju Ruske Federacije, s minimalnim pokrićem od 30000 eura
• Original voucher nadležne ruske turističke agencije, koji pribavlja agencija
Rok izdavanja vize je
7 radnih dana (+/- 3 dana). 
15 dana prije putovanja potrebno je dostaviti putovnice u agenciju, koje agencije prosljeđuje u veleposlanstvo na viziranje.

Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili nadležnom konzulatu. Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju agenciju, te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova ovisno o izmjenama u redu vožnje ili kada to zahtijevaju okolnosti tijekom putovanja.

Za putovanje je potrebno 20 putnika.
Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora i jamčevno osiguranje kod Wiener osiguranja d.d., broj police 1501-00000637.
Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema Općim Uvjetima Onlie Turističke Agencije Granturisma.

 

TERMINI PUTOVANJA:

 
23.-27. 06.
 
GARANTIRAN POLAZAK
LAST MINUTE
3790.00 KN
3990.00